Se och göra2024-06-11T10:59:44+02:00

Mer än bara hotell

Aktiviteter och upplevelser

Förhöj din vistelse

Njut av god mat, upptäck konsten och mycket mer runt omkring hotellet. Här finns aktiviteter för hela familjen.

Cykel

Cykla runt Visingsö för en kombination av natursköna äventyr och spännande historia!

Denna 25 km långa cykelled tar cirka 3-4 timmar att fullborda och tar dig genom öns böljande landskap och Sveriges största ekskog. Starta vid hamnen och välj om du vill cykla söder- eller norrut. Under resan finns gott om möjligheter till pauser för kaffe och mat. Upplev Visingsös fascinerande historia när du passerar historiska platser längs vägen.

Läs mer här!

Röttle by

Strax nedanför Gyllene Uttern inbäddad i sin gröna prakt ligger den gamla hantverkarbyn, Röttle.

Röttle som kommer av ordet Rytande. Den rytande forsen med all sin vattenkraft har givit energi till olika typer av verksamheter.

Sommartid går det bra att bevittna Rasmuskvarnen i full verksamhet och kanske köpa med sig lite nymalet mjöl. Jerusalems kvarn som till hör de äldsta icke kyrkliga byggnaderna i landet finns att beskåda intill det mäktiga vattenfallet. Längst ner mot Vättern där den rytande forsen mynnar ut i sjön går det att få en bild av hur båtarna en gång i tiden gick den raka vägen över till Visingsö hamn.

Varför inte passa på att ta ett dopp i det kristallklara vattnet.

Gränna golfklubb

Då Västanå Slott på den tiden Rolf von Otter son till Ryttmästare Gyllensvan, Gyllene Utterns grundare valde att arrendera ut sin mark så blev det några entusiaster med bla Anders Walldof i spetsen som lade grunden till en magnifik 18 håls golfbana.

Banarkitekt Peter Nordwall anlitades som tidigare byggt bla Bro-Bålsta samt Stenungsund GK.

Västanå slott blev aldrig något klubbhus för medlemmarna men ett fantastiskt slott att på under ledning av Fredrik Von Otter sonson till Ryttmästare.

Numera finns förutom golf även Tennisbana samt paddelbana.

Omlandet

På vägen mot Tranås, öster om Gyllene Uttern och med Ravelsmarksbackar som bakgrund, kan du skymta John Bauers sommarresidens, Villa Björkudden, vid sjön Bunn.

Vid Bunnströms badplats kan du boka magiska båtturer som tar dig genom kanalen ut till sjön Ören. I norra änden av sjön ser du kurorten Örserum med det imponerande godset Stora Hultrum.

Besök Örserums brunn för en smak av historien – där fortfarande finns bevarade brunnkällor från svunna tider.

Västanå naturreservat

Vill du uppleva kontraster är en vandring i Västanå naturreservat något att sträva efter.

Här kan du vandra från tallmo till frodig lövskog, och det är väl värt ett besök, särskilt på våren.

Har du tur kan du få se både mindre flugsnappare och rosenfink.

 

Läs mer här!

Upptäck Gränna

Vill du göra dina egna polkastänger? Eller se Gränna från helt nya perspektiv i en luftballong? Här har vi samlat våra bästa tips på aktiviteter i och runt om Gränna.

Vandra i Gränna

Packa ner vandringsskorna inför din semester och se till att uppleva Grännas fantastiska naturreservat och vandringsleder. Klevens naturstig, Holavedsleden, Västanåleden och Grännaberget är bara några exempel.

Polkagrisstaden

I Gränna finns det massor av kokerier och alla har sin egen tvist på den populära godsaken. Passa på att besöka Polkapojkarna, Polkaprinsen, Grenna Polkagriskokeri eller något annat kokeri när du ändå är här.

Till toppen