Hållbarhet

Vi arbetar ständigt med att minska vår miljöpåverkan

Vi bryr oss om miljön och din bekvämlighet!

Du har valt ett hotell som snart är miljömärkt. Du är med och bidrar till att ta ansvar för miljön då vi följer strikta miljökrav. Vi hjälper dig som gäst ta hand om miljön utan att kompromissa med din upplevelse eller bekvämlighet hos oss.

Nedan följer några exempel på våra miljöinsatser.

Vi kravställer våra leverantörer och gör noggranna inköp. Vi använder miljömärkta hygien- och rengöringsprodukter som är skonsamma för dig Vi köper grön el från förnybara källor och tillhandahåller laddstolpar för våra gästers elfordon.

Vi har effektiva uppvärmnings- och ventilationssystem samt LED-lampor som bidrar till att minska energiförbrukningen. Vi arbetar också aktivt med att minimera vattenförbrukningen. Vi arbetar aktivt med att minimera mängden avfall samtidigt som vi sorterar och återvinner i alla möjliga fraktioner.

För att minska matens miljöpåverkan arbetar vi med noggrann menyplanering utifrån säsong. Vi erbjuder också vegetariska alternativ och ökar andelen ekologiska, rättvisemärkta och/eller närproducerade livsmedel varje år.

Saker du kan göra för att bidra

Lämna plast-, glas- och pantförpackningar bredvid papperskorgen så sorterar och återvinner vi åt dig.

Använd gärna din handduk en extra dag. Häng upp den på kroken om nu inte önskar att få handduken utbytt.

Hjälp oss att spara vatten och energi genom att ta kortare duschar, släcka lampor, stänga av elektronik och dra laddare ur eluttag.

Välj vegetariska och miljömärkta alternativ i vår restaurang. Res till och från vårt hotell tillsammans eller välj miljövänligare transportmedel som cykel eller till fots.

Generation Waste

Vi är inom snar framtid anslutna till Generation Waste vilket innebär att vi aktivt arbetar med att minska matsvinnet