Välkommen till oss!

Ett traditionellt och anrikt hotell

Ät, sov, upplev, njut

Gyllene Uttern är strategiskt placerad vid E4:an och är ett anrikt hotell med storslagen utsikt över Vättern och Visingsö. I vår vackra restaurang serveras klassiska rätter gjord på kvalitetsrik mat. Menyn uppdateras alltid efter rådande säsong, även om några favoriter alltid får behålla sin plats. På hotellet finns gratis parkering och vi har även laddstolpar. Vill du ta lite extra hand om dig själv under din vistelse hos oss kan du utnyttja vårt gym och bastu, eller varför inte ta en drink till utsikten över Vättern.

Mer än bara ett hotell

På Gyllene Uttern finns möjlighet att ha konferens med jobbet, arrangera bröllop eller bara njuta av lugnet. Är du sugen på vin- eller whiskeyprovning eller vill du göra egna polkastänger? Vår personal kan hjälpa dig boka allt från åkturer med luftballong till båtturer till Visingsö. Hör av dig till oss så ser vi till att göra din vistelse till en upplevelse du sent kommer glömma.

Här hittar du oss

Välkommen till Gyllene Uttern — smidigt belägen längs E4:a utanför Jönköping och Gränna med utsikt över Vättern och Visingsö.

Vår historia

Planerna för det som kommer att bli Sveriges första motell och vägkrog tar form redan 1930. Sveriges riksstad har beslutat om fri fart på vägarna och det växande antalet bilturister ute på vägarna stannar och rastar vid den fantastiska utsikten mot Vättern.

Just nu på Gyllene Uttern

Vi har alltid spännande och roliga aktiviteter på schemat! Här kan du läsa mer om vad som händer på hotellet.

Trubadur på Gyllene Uttern

10 juli | 19:00 - 2 augusti | 22:00

Välkommen till en förtrollande kväll på Gyllene Uttern med vår fantastiska trubadur som spelar hos oss. Njut av

Café Ruthan

4 september | 14:00 - 15:30

Den första onsdagen i månaden samlas damer över en kopp kaffe med tillbehör och får lyssna på en aria av Robert H Gustafsson.

Café Ruthan

2 oktober | 14:00 - 15:30

Den första onsdagen i månaden samlas damer över en kopp kaffe med tillbehör och får lyssna på en aria av Robert H Gustafsson.

JULA HOTELLFAMILJ

Upptäck våra andra hotell och boenden

Du vet väl om att vi har fler hotell? Boka in en weekend på Skara Konsthotell eller besök Skaras moderna stadscamping. Upplev naturen vid Gysinge Herrgård eller gå på en konsert på Skara Stadshotell.