Klassiska smaker

Traditionella rätter tillagade på färska, lokala produkter.

À la carte



Måndag – Lördag: 17.00 – 22.00 (Köket stänger 21.00)

Söndag: 17.00-21.00 (Köket stänger 20.00)

Vid högtider och större evenemang, kan meny och öppettider ändras.

Sedan vi öppnade på 1930-talet har vi fokuserat på att servera kvalitetsrik mat gjord i klassisk tappning. Vår filosofi är att den mat vi serverar ska matcha den vackra Vättern-utsikten vi är omgiven utav. Välkommen att njuta av en god matupplevelse.

À la carte

FÖRRÄTTER

LÖJROMSTOAST – 195kr

Till denna välkända klassiker har vi valt att använda löjrom från finsk siklöja. Vi serverar den med vispad creme fraiché och smörig brioché samt finhackad gräslök och rödlök

Prägel Champagne

SOMMARPRIMÖRSALLAD– 145kr

Ravelsmarks Gård står för primörerna i denna sallad. Den följer säsongen och är i ständig förändring, fråga oss för att få reda på kvällens primörer. Konstanterna i rätten är kubost från Brostorps Gård samt smörstekta surdegsbitar

Chateau St Michelle Chardonnay

RÅBIFF – 155kr

Handhackad oxfilé från Dalsjöfors hamnar i somrigt sällskap med majonnäs av smörgåskrasse och friterad potatis. Vi serverar den med bladgrönt och härlig syra från picklad schalottenlök

Chablis Saint Martin

 

HUVUDRÄTTER

ENTRECÔTE – 295kr

I våra ögon sommarens bästa styckdetalj! Till detta en tomatsallad med ton av rödlök och dill samt nyfriterad pommes med hemslagen bearnaise och rödvinssky

Gheppio Barolo 

RÖDING – 285 kr

Gyllene Utterns ständiga följeslagare! Klassiskt serverad med Sandefjordsås och forellrom. Dillkokt färskpotatis och halstrad little gem-sallad blir tillbehören som vi också matchar med friskhet från isad gurka

Gheppio Roero Arneis

ELDOST – 265 kr

Björkenäs Mathantverk gör den prisvinnande Eldosten med mjölk från Slättna Gård i Eksjö. Vi serverar den långbakad blomkål och krämig Sandefjordsås. Rättern får både syra och krisp från picklad rättika och kålrabbi. Allt toppas med smörstekta kavringssmulor

Chateau St Michelle Chardonnay 

ISTERBAND– 185 kr

Hugos Charkuteri är kända för att ha Sveriges bästa isterband, vi håller oss till en klassisk servering med persiljestuvad potatis, picklade rödbetor och Visingsösenap

Gentleman Riesling alt. Stora Ek lager & 4 cl bäska droppar

 

DESSERTER

KARAMELLISERAD SOCKERKAKA – 125kr

Om svensk sommar var en dessert, då hade den smakat så här tänker vi! Fluffig sockerkaka som vi steker i smör och karamelliserar med cassonadesocker, vi serverar den med myntamarinerade jordgubbar och vaniljglass från Grennaglass

Tokai

CITRONSORBET- 125 kr

Citron och fläder i en isande frisk kombination av sorbet och skum, allt får krispighet av rostad vit choklad och maräng

Calvet Sauternes

CREME BRULÉ – 115 kr

Klassiskernas klassiker som får smak av sommarnatt med lavendel

Calvet Sauternes 

KAFFEGODIS– 65 kr

Bara något litet? Vårt egna kaffegodis med mörk tryffel med smak av havssalt och honung samt kola med jordgubbstoner

Bryggkaffe och Wista Härad Apel 

Bistromeny

MARCONAMANDEL – 45kr

MARINERADE OLIVER – 45kr

OST & MARMELAD – 65 kr 

från Brostorps Ost och Lisas marmelader

Domaine Des Grandes Sancerre

SVENSK COPPA – 65kr

lufttorkad fläskkarré

Bocelli Rosé

CAESAR (KYCKLING EL. ELDOST) – 225kr

LYV Rosé

TOAST SKAGEN – 225kr

Gheppio Roero Arneis

BIG BLANK HAMBURGARE – 245kr

bacon, cheddar, karamelliserad lök samt lökmajonnäs och picklad schalottenlök

Montes Reserva Cabernet 

BARNBUFFÉ

115kr, gratis för barn upp till 2 år

Pasta Bolognese

Pannkakor

med sylt och grädde

Köttbullar

med gräddsås, kokt potatis, lingon

Dessert 

ingår vaniljglass med strössel & rullrån

Något gott att dricka till?

Prova våra egenproducerade öl eller välj bland några av våra lokala handplockade drycker. Vår servicepersonal för aftonen hjälper dig gärna med val av dryck som passar väl till maten.