Klassiska smaker

Traditionella rätter tillagade på färska, lokala produkter.

À la carte



Måndag – Lördag: 17.00 – 22.00 (Köket stänger 21.00)

Söndag: 17.00-21.00 (Köket stänger 20.00)

Vid högtider och större evenemang, kan meny och öppettider ändras.

Sedan vi öppnade på 1930-talet har vi fokuserat på att servera kvalitetsrik mat gjord i klassisk tappning. Vår filosofi är att den mat vi serverar ska matcha den vackra Vättern-utsikten vi är omgiven utav. Välkommen att njuta av en god matupplevelse.

À la carte

FÖRRÄTTER

Hummersoppa – 155 kr

En välkänd klassiker möter nya smaker med skaldjurstartar friterad i wonton och syrlig creme, allt med ett täcke av dill- och kummingelé.

Betor / Glögg – 135 kr

Tunna lager rödbeta som pressats över natt serveras med grönkål på två vis och en len getostcremé tillsammans med glöggelé.

Råbiff på oxfilé – 145 kr

Handhackad oxe vänd i misomajonnäs med hög sälta serveras på smörstekt fänkålsfoccacia. Allt får en härlig hetta från picklad chili och rå silverlök med krisp från rostad hasselnöt.


HUVUDRÄTTER

Hjort – 325 kr

Rimsaltad hjortstek med timjan och enbär serveras med en rostad pumpapuré. Torkat filmjölksbröd som toppas med hängd gräddfil, svarta vinbär och rosépepparskal samt sky.

Ryggbiff – 295 kr

Svensk hängmörad biff som steks i rejält med svartpeppar och serveras med potatiskaka som friteras á la minute. Saltbakad rödbeta karamelliseras i honung och sirap för att sedan få göra sällskap med emulsion på Gammelknas och syrlig balsamicosky.

Torskrygg – 315 kr

Torsk när den är som allra bäst. Den får sällskap av trygga smakkombinationer som jordärtskocka, buerre blanc och forellrom samt en twist med rispapper och havtorn.

Pumpa / Gran – 245 kr

Vinterpumpan är i fokus och serveras som bakad, kräm och picklad. Skogen får göra sig påmind i form av granskottsolja och syltade gransskott, allt serveras med libbsticka och riven lakritsrot.


DESSERTER

Blodapelsinfiléer – 115 kr

Blodapelsinens tid är nu! Sichuanpeppar i marängen ger en härlig ton av citrus med lite hetta och är ett fantastiskt komplement till glassen och grapecurden.

Crema Catalana – 95 kr

Créme brûléens spanska motsvarighet som vi valt att para ihop med vaniljtonade björnbär och härligt karamelliserade hasselnötter.

Vaniljpannacotta – 125 kr

Grännas välkända äppelodlingar får lägga grunden till denna avslutning med äppelcreme, inkokt äpple och honungskaka med lokal honung samt kardemummasponge.

Friterad Hemost – 115 kr

Brostorps Gårdsmejeri i Ydre gör denna lagrade hårdost som vi sedan panerat och friterat. Till detta serveras vår hemkokta morotsmarmelad med kardemumma.

Kaffegodis – 65 kr

Bara något litet? En mjuk tryffel med havssalt samt en smörig kola med brynta toner

Jula Klassiker

Big blank burgare – 225 kr

av lokalt nötkött. Serveras med majonnäs, silverlök, karamelliserad lök och Svarta Sara. Till detta pommes frites och chilimajonnäs.

Räksmörgås 205kr

med handskalade räkor på vårt egna filmjölksbröd. Serveras med sallad och majonnäs.

Caesarsallad 215kr

med kycklingfilè, romansallad, bacon, dressing och parmesan. Toppad med krispiga krutonger.

Fläskfilépasta – 195kr

Tagliatelle med lågtempererad fläskfilé med grönkål, gorgonzola och konjak.

Hugos Isterband 185kr

med Visingsö senap, egna betor och stuvad potatis med smak av Vistakulles äppelcider.

Något gott att dricka till?

Prova våra egenproducerade öl eller välj bland några av våra lokala handplockade drycker. Vår servicepersonal för aftonen hjälper dig gärna med val av dryck som passar väl till maten.