Klassiska smaker

Traditionella rätter tillagade på färska, lokala produkter.

À la carte



Måndag – Söndag: 17.00 – 22.00
(Köket stänger 21.00)

Vid högtider och större evenemang, kan meny och öppettider ändras.

Restaurangen är abonnerad lördagen den 5 oktober

Sedan vi öppnade på 1930-talet har vi fokuserat på att servera kvalitetsrik mat gjord i klassisk tappning. Vår filosofi är att den mat vi serverar ska matcha den vackra Vättern-utsikten vi är omgiven utav. Välkommen att njuta av en god matupplevelse.

À la carte

FÖRRÄTTER

VARIATION PÅ SVAMP – 145kr

Vi vill ta vara på det bästa från skogen och servera här en trio på svamp.
Krämig svampparfait i sällskap med picklad blomkålssvamp och smörstekt ostronskivling. Detta tillsammans med hembakat filmjölksbröd och säsongens skott från Ravelsmarks Gård.

Laroche Chablis

LÖJROMSTOAST – 195kr

Till denna välkända klassiker har vi valt att använda löjrom från finsk sikslöja.
Vi serverar den med hängd creme fraiché och hembakad brioché samt finhackad rödlök och gräslök.

Vår egen huschampagne Prägel

RÅBIFF – 155kr

Skuren oxfilé från Dalsjöfors ackompanjerad av höstens färger i form av marinerade gulbetor och äggcremé, picklad röd steklök samt en emulsion med Sveriges svar på parmesan – Almnäs Tegel

Laroche Pinot Noir

 

HUVUDRÄTTER

ELDOST – 265 kr

Björkenäs Mathantverk gör den prisvinnande Eldosten med mjölk från Slättna Gård i Eksjö. Vi serverar den med långbakad blomkål och krämig Sandefjordsås.
Rätten får både syra och krisp från säsongens bästa äpplen och kålrabbi. Allt toppas med smörstekta kavringssmulor.

Folklore Albarino

ABBORRE – 325 kr

Vår abborre är fiskad i Hjälmaren och vi enkelpanerar den och halstrar i smör.
Väl på tallriken får den fint sällskap av champagnesås spräckt med dillolja samt sauté på rödlök och tomat. Allt toppas med crudité av fänkål och kålrabbi.
Serverar med dillslungad potatis.

Faustino Cava

ANKBRÖST – 355 kr

Vi tar vår anka från Munka-Ljungby i Skåne där de föds upp på majs och är frigående. Till detta serverar vi en variation på höstens bästa grönsak – pumpa!
Allt får sällskap av rödvinssky, vispat salviasmör och krisp av friterad grönkål samt rostade hasselnötter.

Gheppio Dolcetto d’Alba

ENTRECÔTE – 315kr

En av våra absoluta favoritdetaljer serverar vi tillsammans med en confiterad potatisfondant och rödvinssky. I kålsäsong vill vi även hylla spetskålen och har
bakat denna varsamt med smör. Allt detta toppar vi med ett smör som fått färg och smak av björnbär och rosépeppar.

Gorgeous Grenache 

VILTBURGARE – 315 kr

Vi hämtar en inspiration till vår anrika viltburgare från den annalkande höstn. Svenskt viltkött tillsammans med chutney av lingon och äpple.
Till detta Hemost från Brostorps Gård och en emulsion på Almnäs Tegel. Serveras med det klassiska tillbehöret pommes frites

Gheppio Barolo 

ISTERBAND– 185 kr

Hugos Charkuteri är kända för att ha Sveriges bästa isterband, vi håller oss till en klassisk servering med persiljestuvad potatis, picklade rödbetor och Visingsösenap

Gentleman Riesling 

 

DESSERTER

KÖRSBÄR – 125kr

Vi har tagit vara på sensommarens körsbär och kokat in dem i Portvin och Maraschino-likör. Vi serverar dem med en pigg kaffecreme och
krispiga smulor av vit choklad samt vår egengjorda glass med toner av brynt smör.

Pino

PÄRON – 115 kr

En mördegstartelett fylld med päron i krämiga kolatoner som får djup av pistagecreme och len vit chokladmousse

Moscato d’Asti

CREME BRULÉ – 95 kr

Tonkabönan från Brasilien har en ton av vanilj och bittermandel som vi låtit smaksätta denna klassiska dessert

Calvet Sauternes 

KAFFEGODIS– 65 kr

Bara något litet? Vårt egna kaffegodis med mörk tryffel med smak av havssalt och honung samt kola med den något överraskande smaken av citrongräs

Pino

Bistromeny

MARCONAMANDEL – 45kr

MARINERADE OLIVER – 45kr

OST & MARMELAD – 65 kr 

från Brostorps Ost och Lisas marmelader

Domaine Des Grandes Sancerre

CAESAR (KYCKLING EL. ELDOST) – 225kr

Bocello Rosé Prosecco

TOAST SKAGEN – 225kr

Faustino Cava

VILTBURGARE – 295kr

Gorgeous Grenache

ELDOST FRÅN BJÖRKENÄS MATHANTVERK – 265kr

Folklore Albarino

CREME BRULÉ – 95kr

KAFFEGODIS – 65kr

BARNMENY

Pasta Bolognese – 105kr

Pannkakor -95kr

med sylt och grädde

Köttbullar- 105kr

med gräddsås, kokt potatis, lingon

till alla våra barnrätter ingår en kula vaniljglass

Något gott att dricka till?

Prova våra egenproducerade öl eller välj bland några av våra lokala handplockade drycker. Vår servicepersonal för aftonen hjälper dig gärna med val av dryck som passar väl till maten.