Klassiska smaker

Traditionella rätter tillagade på färska, lokala produkter.

À la carte



Måndag – Lördag: 18.00 – 22.00

Vid högtider och större evenemang, kan meny och öppettider ändras.

Avvikande tider:

Sedan vi öppnade på 1930-talet har vi fokuserat på att servera kvalitetsrik mat gjord i klassisk tappning. Vår filosofi är att den mat vi serverar ska matcha den vackra Vättern-utsikten vi är omgiven utav. Välkommen att njuta av en god matupplevelse.

À la carte

FÖRRÄTTER

LÖJROMSTOAST – 195kr

Till denna välkända klassiker har vi valt att använda löjrom från finsk sikslöja.
Vi serverar den med hängd creme fraiché och hembakad brioché samt finhackad rödlök och gräslök.

Vår egen huschampagne Prägel

RÅBIFF – 165kr

Handhackad svensk oxfilé som får sällskap av krispigt smörrostad kavring och smakrik Gruyère, till detta en pigg citronmajonnäs och pepprig smörgåskrasse

Gentleman Riesling

VIT SPARRIS – 155kr

Jordens vita guld! Den vita sparrisen är äntligen här och vi låter den göra sällskap med emulsion på brynt smör och krispigt friterad potatis samt frisk syra från tångpärlor med smak av citron

Domaine des grandes Sancerre

HUVUDRÄTTER

ELDOST – 265 kr

Björkenäs Mathantverk gör den prisvinnande Eldosten på mjölk från Slättna Gård i Eksjö. Vi smörsteker den sedan gyllene och serverar med vårens bästa primörer från Ravelsmarks Gård. Serveras med en fräsch citroncreme och brynt smör.

Folklore Albarino

RÖDING – 315 kr

Gyllene Utterns ständiga följeslagare – Rödingen!
Vi serverar den med hollandaise som fått en twist av syrliga röda äpplen. Rätten får också sällskap av späd grön sparris, picklad polkabeta i tunna skivor och potatis från Ravelsmarks Gård slungad i dill och smör.

St Michelle Chardonnay

LAMMROSTBIFF – 325kr

Vårens finaste lilla stek som vi marinerat i härliga färska örter och vitlök. Vi serverar den med Pomme Anna, rödvinssås och vårgrönt samt grönt vitlökssmör

Chianti D.O.C.G

RYGGBIFF – 315kr

En av våra absoluta favoritdetaljer serverar vi tillsammans med confiterad morot och rödvinssky. Till detta Pomme Anna som är tunna lager av potatis som vi bakat och pressat med smör, allt toppar vi med en quenell av brynt smör samt krispig purjolök från Ravelsmarks Gård.

Gheppio Barolo

VILTBURGARE – 295 kr

Vi hämtar inspirationen till vår anrika viltburgare från en av de mest mångsidiga grönsakerna vi har – lök! Svenskt viltkött av älg och dovhjort tillsammans med karamelliserad gul lök, tunnskivad silverlök samt friterad gul lök. Till detta Hemost från Brostorps Gård och en tryffelmajonnäs. Serveras med pommes frites

Stora Ek ljus lager/ Montes Cabaret Savignon 

ISTERBAND– 185 kr

Hugos Charkuteri är kända för att ha Sveriges bästa isterband, vi håller oss till en klassisk servering med persiljestuvad potatis, picklade rödbetor och Visingsösenap

Gentleman Riesling 

 

DESSERTER

BLODAPELSINFILÉER – 115kr

Blodapelsinens tid är nu! Sichuanpeppar i marängen ger en härlig citrusig ton med lite hetta och är ett fantastiskt komplement till hemsnurrad vaniljglass och grapecurd

Tokai

BAKAD MJÖLKCHOKLAD  – 125 kr

Mjölkchoklad bakas med bland annat färskost till en härligt krämig konsistens. En syrlig hallonpannacotta bryter fint till den lena chokladen. Till detta krispigt kanderade hasselnötter och salt dulche de leche.

Pinot laborie

CREME BRULÉE – 95kr

Klassikern som vi aldrig kan tröttna på! Gjord på finaste bourbonvanilj och bränns knäckig med cassonadesocker.

Calvet Sauternes

KAFFEGODIS– 65 kr

Bara något litet? Vårt egna kaffegodis med mörk tryffel med smak av havssalt och honung samt kola med frisk ton av citron

Bryggkaffe och Wista Härad Apel

Bistromeny

MARCONAMANDEL – 45kr

MARINERADE OLIVER – 45kr

TOAST SKAGEN – 245kr

Faustino Cava

VILTBURGARE – 295kr

Vi hämtar inspirationen till vår anrika viltburgare från en av de mest mångsidiga grönsakerna vi har – lök! Svenskt viltkött av älg och dovhjort tillsammans med karamelliserad gul lök, tunnskivad silverlök samt friterad gul lök. Till detta Hemost från Brostorps Gård och en tryffelmajonnäs. Serveras med pommes frites

Gorgeous Grenache

ELDOST FRÅN BJÖRKENÄS MATHANTVERK – 265kr

Björkenäs Mathantverk gör den prisvinnande Eldosten på mjölk från Slättna Gård i Eksjö. Vi smörsteker den sedan gyllene och serverar med vårens bästa primörer från Ravelsmarks Gård. Serveras med en fräsch citroncreme och brynt smör.

Folklore Albarino

ISTERBAND – 185kr

Gentleman Riesling 

CREME BRULÉ – 95kr

KAFFEGODIS – 65kr

BARNMENY

Pasta Bolognese – 105kr

Pannkakor -95kr

med sylt och grädde

Köttbullar- 105kr

med gräddsås, kokt potatis, lingon

till alla våra barnrätter ingår en kula vaniljglass

Något gott att dricka till?

Prova våra egenproducerade öl eller välj bland några av våra lokala handplockade drycker. Vår servicepersonal för aftonen hjälper dig gärna med val av dryck som passar väl till maten.