Klassiska smaker
Traditionella rätter tillagade på färska, lokala produkter.
À la carte
Måndag – Lördag: 18.00 – 22.00
Vid högtider och större evenemang, kan meny och öppettider ändras.
Avvikande tider:
Sedan vi öppnade på 1930-talet har vi fokuserat på att servera kvalitetsrik mat gjord i klassisk tappning. Vår filosofi är att den mat vi serverar ska matcha den vackra Vättern-utsikten vi är omgiven utav. Välkommen att njuta av en god matupplevelse.
À la carte
FÖRRÄTTER
LÖJROMSTOAST – 195kr
Till denna välkända klassiker har vi valt att använda löjrom från finsk sikslöja.
Vi serverar den med hängd creme fraiché och hembakad brioché samt finhackad rödlök och gräslök.
Vår egen huschampagne Prägel
RÅBIFF – 165kr
Handhackad svensk oxfilé som får sällskap av krispigt smörrostad kavring och smakrik Gruyère, till detta en pigg citronmajonnäs och pepprig smörgåskrasse
Gentleman Riesling
VIT SPARRIS – 155kr
Jordens vita guld! Den vita sparrisen är äntligen här och vi låter den göra sällskap med emulsion på brynt smör och krispigt friterad potatis samt frisk syra från tångpärlor med smak av citron
Domaine des grandes Sancerre
HUVUDRÄTTER
ELDOST – 265 kr
Björkenäs Mathantverk gör den prisvinnande Eldosten på mjölk från Slättna Gård i Eksjö. Vi smörsteker den sedan gyllene och serverar med vårens bästa primörer från Ravelsmarks Gård. Serveras med en fräsch citroncreme och brynt smör.
Folklore Albarino
RÖDING – 315 kr
Gyllene Utterns ständiga följeslagare – Rödingen!
Vi serverar den med hollandaise som fått en twist av syrliga röda äpplen. Rätten får också sällskap av späd grön sparris, picklad polkabeta i tunna skivor och potatis från Ravelsmarks Gård slungad i dill och smör.
St Michelle Chardonnay
LAMMROSTBIFF – 325kr
Vårens finaste lilla stek som vi marinerat i härliga färska örter och vitlök. Vi serverar den med Pomme Anna, rödvinssås och vårgrönt samt grönt vitlökssmör
Chianti D.O.C.G
RYGGBIFF – 315kr
En av våra absoluta favoritdetaljer serverar vi tillsammans med confiterad morot och rödvinssky. Till detta Pomme Anna som är tunna lager av potatis som vi bakat och pressat med smör, allt toppar vi med en quenell av brynt smör samt krispig purjolök från Ravelsmarks Gård.
Gheppio Barolo
VILTBURGARE – 295 kr
Vi hämtar inspirationen till vår anrika viltburgare från en av de mest mångsidiga grönsakerna vi har – lök! Svenskt viltkött av älg och dovhjort tillsammans med karamelliserad gul lök, tunnskivad silverlök samt friterad gul lök. Till detta Hemost från Brostorps Gård och en tryffelmajonnäs. Serveras med pommes frites
Stora Ek ljus lager/ Montes Cabaret Savignon
ISTERBAND– 185 kr
Hugos Charkuteri är kända för att ha Sveriges bästa isterband, vi håller oss till en klassisk servering med persiljestuvad potatis, picklade rödbetor och Visingsösenap
Gentleman Riesling
DESSERTER
BLODAPELSINFILÉER – 115kr
Blodapelsinens tid är nu! Sichuanpeppar i marängen ger en härlig citrusig ton med lite hetta och är ett fantastiskt komplement till hemsnurrad vaniljglass och grapecurd
Tokai
BAKAD MJÖLKCHOKLAD – 125 kr
Mjölkchoklad bakas med bland annat färskost till en härligt krämig konsistens. En syrlig hallonpannacotta bryter fint till den lena chokladen. Till detta krispigt kanderade hasselnötter och salt dulche de leche.
Pinot laborie
CREME BRULÉE – 95kr
Klassikern som vi aldrig kan tröttna på! Gjord på finaste bourbonvanilj och bränns knäckig med cassonadesocker.
Calvet Sauternes
KAFFEGODIS– 65 kr
Bara något litet? Vårt egna kaffegodis med mörk tryffel med smak av havssalt och honung samt kola med frisk ton av citron
Bryggkaffe och Wista Härad Apel
Bistromeny
MARCONAMANDEL – 45kr
MARINERADE OLIVER – 45kr
TOAST SKAGEN – 245kr
Faustino Cava
VILTBURGARE – 295kr
Vi hämtar inspirationen till vår anrika viltburgare från en av de mest mångsidiga grönsakerna vi har – lök! Svenskt viltkött av älg och dovhjort tillsammans med karamelliserad gul lök, tunnskivad silverlök samt friterad gul lök. Till detta Hemost från Brostorps Gård och en tryffelmajonnäs. Serveras med pommes frites
Gorgeous Grenache
ELDOST FRÅN BJÖRKENÄS MATHANTVERK – 265kr
Björkenäs Mathantverk gör den prisvinnande Eldosten på mjölk från Slättna Gård i Eksjö. Vi smörsteker den sedan gyllene och serverar med vårens bästa primörer från Ravelsmarks Gård. Serveras med en fräsch citroncreme och brynt smör.
Folklore Albarino
ISTERBAND – 185kr
Gentleman Riesling
CREME BRULÉ – 95kr
KAFFEGODIS – 65kr
BARNMENY
Pasta Bolognese – 105kr
Pannkakor -95kr
med sylt och grädde
Köttbullar- 105kr
med gräddsås, kokt potatis, lingon
till alla våra barnrätter ingår en kula vaniljglass
Något gott att dricka till?
Prova våra egenproducerade öl eller välj bland några av våra lokala handplockade drycker. Vår servicepersonal för aftonen hjälper dig gärna med val av dryck som passar väl till maten.