Klassiska smaker
Traditionella rätter tillagade på färska, lokala produkter.
À la carte
Måndag – Lördag: 18.00 – 22.00
Vid högtider och större evenemang, kan meny och öppettider ändras.
Avvikande tider:
Sedan vi öppnade på 1930-talet har vi fokuserat på att servera kvalitetsrik mat gjord i klassisk tappning. Vår filosofi är att den mat vi serverar ska matcha den vackra Vättern-utsikten vi är omgiven utav. Välkommen att njuta av en god matupplevelse.
À la carte
FÖRRÄTTER
LÖJROMSTOAST – 195kr
Till denna välkända klassiker har vi valt att använda löjrom från finsk sikslöja.
Vi serverar den med hängd creme fraiché och hembakad brioché samt finhackad rödlök och gräslök.
Vår egen huschampagne Prägel
Toast Skagen – 185kr
Handskalade räkor i en krämig emulsion smaksatt med citron, dill, rödlök och
gräslök, serveras på smörstekt brioche, toppad med forellrom.
Gentleman Riesling
Sommarprimörsallad – 155kr
Sommarens bästa primörer hittar vi ett stenkast bort, Ravelsmarks Gård
förser oss med dagsfärska grönsaker att dressa i en syrlig vinegrette.
Till detta en kubost från Brosttorps Ost samt smörstekta krutonger av surdeg.
Domaine des grandes Sancerre
HUVUDRÄTTER
ELDOST – 285 kr
Björkenäs Mathantverk gör den prisvinnande Eldosten på mjölk från Slättna Gård i Eksjö.
Vi smör-steker den gyllene och serverar med marinerade tomater från
Viken samt picklad kålrabbi. Till detta en majonnäs smaksatt med citron
och honung samt rostad färskpotatis.
Folklore Albarino
RÖDING – 325 kr
Gyllene Utterns ständiga följeslagare – Rödingen!
Vi har valt en klassisk och krispig servering med krämig champagnesås,
isad gurka och mangold. Stora pärlor av forellrom ger sälta
och den dillslungade färskpotatisen är pricken över i.
St Michelle Chardonnay
Entrecóte – 315kr
Sommarens bästa styckdetalj tycker vi! Den serveras med tomater från Viken i en
peppig marinad av hallon och rosépeppar samt härlig rödvinssky och rostad
färskpotatis från Ravelsmarks Gård.
Gheppio Barolo,
Hamburgare – 295 kr
Vitar våra hamburgare från Ravelsmarks Gård och serverar dem med färskost
som fått ton av lök samt en färsk tomatrelish. Härlig sälta kommer från vedrökt
sidfläsk och cheddar. Allt serveras med krispigt friterad pommes och fluffigt
bröd bakat med potatis.
Stora Ek ljus lager/ Montes Cabaret Savignon
ISTERBAND– 195 kr
Hugos Charkuteri är kända för att ha Sveriges bästa isterband, vi håller oss till en klassisk servering med persiljestuvad potatis, picklade rödbetor och Visingsösenap
Gentleman Riesling
DESSERTER
Jordgubbar – 125kr
Svenska jordgubbar är något av det finaste vi har! Vi gör en spännande
matchning med basilikaglass och maräng som fått smak av rosépeppar.
Disznókó Tokai
Pavlova – 125 kr
Både Nya Zeeland och Australien gör anspråk på denna dessert men vi tar oss
friheten att göra vår egen svenska tolkning. Fluffig maräng med en vispad
pannacotta som vi smaksatt med somrig fläder, till detta serveras syrig limecurd
och svenska sommarbär.
Pinot laborie
CREME BRULÉE – 95kr
Klassikern som vi aldrig kan tröttna på! Gjord på finaste bourbonvanilj och bränns
knäckig med cassonadesocker.
Calvet Sauternes
KAFFEGODIS– 65 kr
Bara något litet? Vårt egna kaffegodis med mörk tryffel med smak av havssalt och honung samt kola med frisk ton av citron
Pino de laborie
Bistromeny
MARCONAMANDEL – 55 kr
MARINERADE OLIVER – 55 kr
OST & MARMELAD – 75 kr
från Brostorps Ost
CHÉVRESALLAD – 265 kr
Krämig chévre som vi bakat i ugnen tillsammans med hackade fikon, honung och pumpafrön. Serveras med en grönsallad med rödlök och tomat samt rostade rödbetor och dijonvinegrette.
TOAST SKAGEN – 235 kr
Handskalade räkor i en krämig emulsion smaksatt med citron och dill samt rödlök och gräslök. Detta serveras på smörstekt brioche,
toppad med forellrom
HAMBURGARE – 295 kr
Vi tar våra hamburgare från Ravelsmarks Gård och serverar dem med färskost som fått ton av lök samt en färsk tomatrelish.
Härlig sälta kommer från vedrökt sidfläsk och cheddar. Allt serveras med krispigt friterad pommes och fluffigt bröd bakat med potatis.
ISTERBAND – 195 kr
Hugos Charkuteri är kända för att ha Sveriges bästa isterband, vi håller oss till en klassisk servering med persiljestuvad potatis, picklade rödbetor och Visingsösenap
CREME BRULÉ – 115 kr
Klassikern som vi aldrig kan tröttna på! Vi gör den på finaste bourbonvanilj och ger den en twist av citron innan den bränns knäckig med cassonadesocker.
BARNMENY
Till alla små uttrar – 115 kr. (Gratis för barn upp till 2år)
Buffé
Pasta Bolognese
Pannkakor med sylt och grädde
Köttbullar, gräddsås, kokt potatis, lingon
Två sorters glass på buffé med olika strössel och såser
Något gott att dricka till?
Prova våra egenproducerade öl eller välj bland några av våra lokala handplockade drycker. Vår servicepersonal för aftonen hjälper dig gärna med val av dryck som passar väl till maten.