Klassiska smaker
Traditionella rätter tillagade på färska, lokala produkter.
À la carte
Måndag – Söndag: 18.00 – 22.00
Vid högtider och större evenemang, kan meny och öppettider ändras.
Avvikande tider:
Sedan vi öppnade på 1930-talet har vi fokuserat på att servera kvalitetsrik mat gjord i klassisk tappning. Vår filosofi är att den mat vi serverar ska matcha den vackra Vättern-utsikten vi är omgiven utav. Välkommen att njuta av en god matupplevelse.
À la carte
FÖRRÄTTER
JORDÄRTSKOCKSSOPPA – 145kr
Vinterns bästa små knölar som kallades solrötter av ursprungsbefolkningen i Nordamerika där jordärtskockan kommer ifrån.
Vi vill visa den från sina bästa sidor och gör det genom att tillaga den på tre sätt – picklad med krisp och syra, friterad med sälta samt som en len soppa.
Laroche Chablis
LÖJROMSTOAST – 195kr
Till denna välkända klassiker har vi valt att använda löjrom från finsk sikslöja.
Vi serverar den med hängd creme fraiché och hembakad brioché samt finhackad rödlök och gräslök.
Vår egen huschampagne Prägel
HUVUDRÄTTER
ELDOST – 265 kr
Björkenäs Mathantverk gör den prisvinnande Eldosten med mjölk från Slättna Gård i Eksjö. Vi serverar den med långbakad blomkål och krämig Sandefjordsås.
Rätten får både syra och krisp från säsongens bästa äpplen och kålrabbi. Allt toppas med smörstekta kavringssmulor.
Folklore Albarino
HALSTRAD FJÄLLRÖDING – 325 kr
Gyllene Utterns ständiga följeslagare – Rödingen.
Vi har valt att servera den klassiskt med Sandefjordssås, forellrom och gräslök. Som en hyllning till Gränna har vi valt att servera detta ihop med polkabeta och gulbeta. För att tillföra syra och krisp toppar vi allt med fänkålscrudité.
Faustino Cava
RYGGBIFF – 315kr
En av våra absoluta favoritdetaljer serverar vi tillsammans med en confiterad potatisfondant och rödvinssky. I kålsäsong vill vi även hylla spetskålen och har bakat denna varsamt med smör. Allt detta toppar vi med ett smör som fått färg och smak av björnbär och rosépeppar.
Gorgeous Grenache
VILTBURGARE – 315 kr
Vi hämtar en inspiration till vår anrika viltburgare från skog och mark. Svenskt viltkött tillsammans med chutney av lingon och äpple.
Till detta Hemost från Brostorps Gård och en emulsion på Almnäs Tegel. Serveras med det klassiska tillbehöret pommes frites
Gheppio Barolo
ISTERBAND– 185 kr
Hugos Charkuteri är kända för att ha Sveriges bästa isterband, vi håller oss till en klassisk servering med persiljestuvad potatis, picklade rödbetor och Visingsösenap
Gentleman Riesling
DESSERTER
KÖRSBÄR – 125kr
Vi har tagit vara på sensommarens körsbär och kokat in dem i Portvin och Maraschino-likör. Vi serverar dem med en pigg kaffecreme och
krispiga smulor av vit choklad samt vår egengjorda glass med toner av brynt smör.
Pino
CREME BRULÉ – 95 kr
Tonkabönan från Brasilien har en ton av vanilj och bittermandel som vi låtit smaksätta denna klassiska dessert
Calvet Sauternes
KAFFEGODIS– 65 kr
Bara något litet? Vårt egna kaffegodis med mörk tryffel med smak av havssalt och honung samt kola med den något överraskande smaken av lingon
Bryggkaffe och Wista Härad Apel
Bistromeny
MARCONAMANDEL – 45kr
MARINERADE OLIVER – 45kr
TOAST SKAGEN – 225kr
Faustino Cava
VILTBURGARE – 295kr
Gorgeous Grenache
ELDOST FRÅN BJÖRKENÄS MATHANTVERK – 265kr
Folklore Albarino
ISTERBAND – 185kr
Gentleman Riesling
CREME BRULÉ – 95kr
KAFFEGODIS – 65kr
BARNMENY
Pasta Bolognese – 105kr
Pannkakor -95kr
med sylt och grädde
Köttbullar- 105kr
med gräddsås, kokt potatis, lingon
till alla våra barnrätter ingår en kula vaniljglass
Något gott att dricka till?
Prova våra egenproducerade öl eller välj bland några av våra lokala handplockade drycker. Vår servicepersonal för aftonen hjälper dig gärna med val av dryck som passar väl till maten.