Klassiska smaker
Traditionella rätter tillagade på färska, lokala produkter.
À la carte
Måndag – Lördag: 17.00 – 22.00 (Köket stänger 21.00)
Söndag: 17.00-21.00 (Köket stänger 20.00)
Vid högtider och större evenemang, kan meny och öppettider ändras.
Sedan vi öppnade på 1930-talet har vi fokuserat på att servera kvalitetsrik mat gjord i klassisk tappning. Vår filosofi är att den mat vi serverar ska matcha den vackra Vättern-utsikten vi är omgiven utav. Välkommen att njuta av en god matupplevelse.
À la carte
FÖRRÄTTER
Vit sparris – 135kr med forellrom – 115kr med tångpärlor
Jordens vita guld! Den vita sparrisen är äntligen här och vi låter den göra sällskap med emulsion på brynt smör och krispigt friterad potatis. Det sista valet står ni själva för, brandgula pärlor av forellrom eller en helt vegetarisk rätt med tångpärlor som får syra från citron.
Domaine Des Grandes Sancerre 139kr/695kr
Havskräftsoppa – 155kr
I tallriken finns halstrad pilgrimsmussla, len färskost och ett knäckigt flarn av Brostorps Hemost. Vid bordet häller vi sedan soppan som vi har kokat av egen fond på kraftigt rostade havskräftskal och rotfrukter som sedan smakats av med grädde, smör och cognac.
Martín Códax Albariño 119kr/489kr
Råbiff – 145kr
Handhackad oxfilé från Dalsjöfors med härligt krisp från friterad jordärtskocka och syra från picklad röd steklök, allt tillsammans med vårens bästa smaksättare – ramslök i form av emulsion!
Chateau Ste Michelle Chardonnay 110kr/425kr
HUVUDRÄTTER
Röding – 285 kr
Gyllene Utterns ständiga följeslagare, rödingen! Här klassiskt tillagad med krämig sandefjordsås, stora pärlor av forellrom samt gräslök. Till detta serverar vi två av vårens mest efterlängtade primörer, grön sparris och småpotatis.
Chateau Ste Michelle Chardonnay 110kr/425kr
Lammrostbiff – 265kr
Vårens finaste lilla stek som vi marinerat i härliga färska örter och vitlök. Vi serverar den med en friterad potatiskrokett smaksatt med Borstorps Hemost, tryfferad rödvinssås och knippgrönt från Ravelsmarks Gård.
Gheppio Langhe Nebbiolo 135kr/610kr
Ryggbiff – 295 kr
Svensk hängmörad ryggbiff med ramslökssmör, till detta serveras en sky med portvin, confiterade småpotatisar samt smörstekt haricote vertes och semitorkad tomat.
Gheppio Barolo 150kr/735kr
Eldost – 255 kr
Björkenäs Mathantverk gör den prisvinnande Eldosten på mjölk från Slättna Gård i Eksjö. Vi smörsteker den sedan gyllene och serverar med vårens bästa primörer och ruccolamajonnäs. Rätten får syra från picklad röd steklök och krisp från saltrostade frön.
Gheppio Roero Arneis 125kr/595kr
DESSERTER
Rabarberpaj – 125kr
Tanken är en rabarberpaj där varje del varsamt har tillagats för sig för att sedan mötas på tallriken för att ge en smak och känsla av vår. Rabarber inkokt i vanilj med vit chokladcremeaux och knäckiga smulor tillsammans med glass från Grenna Glass.
Moscatell 72kr/6cl
Citronpannacotta – 125 kr
I citrustider vill vi ägna en hel dessert åt den fantastiska citronen. Du kommer få uppleva den i olika skepnader – pannacotta, gelé och curd. Smörigt shortbread och rostad vit choklad får stå för krispighet tillsammans med små fina maränger.
Tokaji Late Harvest 72kr/6 cl
Crème Brûlée – 95 kr
Klassikern som vi aldrig kan tröttna på! Gjord på finaste bourbonvanilj och bränns knäckig med cassonadesocker.
Calvet Sauternes Réserve du Ciron 72kr/6 cl
Kaffegodis – 65 kr
Bara något litet? Krämig mörk tryffel med havssalt och lokalproducerad honung samt segmjuk kola med rabarbertoner.
Vistakulle Apel 128kr/4 cl
Kittost – 115 kr
Brostorps Gårdsmejeri gör kittosten Denise som vi kokat en marmelad till på fikon, portvin och lagerblad. Till denna ett knäcke med vallmofrö.
Domaine Des Grandes Sancerre 139kr/695kr
Jula Klassiker
Big blank burgare – 225 kr
av nötkött från Ravelsmarks Gård. Serveras med sichuanpeppar majonnäs, karamelliserad rödlök och Svecia från Falbygdens Ost.
Till detta pommes frites och chilimajonnäs.
Räksmörgås – 205 kr
med handskalade räkor på vårt egna filmjölksbröd. Serveras med sallad och majonnäs.
Caesarsallad – 215 kr
med kycklingfilé, romansallad, bacon, dressing och parmesan. Toppad med krispiga krutonger.
Kycklingpasta – 195kr
Tagliatelle med kallskuren kyckling, kryddig béchamel, ramslökspesto och salladslök.
Hugos Isterband 185kr
med Visingsösenap, hempicklade betor från Ravelsmarks Gård och persiljestuvad potatis.
Barnmeny
Pannkakor – 85kr
med sylt från Ravelmarks Gård och vispad grädde.
Köttbullar – 110kr
med gräddsås och kokt potatis, serveras med lingonsylt.
Pasta Bolognese – 110kr
Hamburgare – 125kr
från Ravelsmarks Gård med ost och majonnäs, serveras med pommes.
_
Vår fantastiska barnmeny, där varje måltid är skapad med passion och omsorg från de bästa svenska råvarorna. Vi strävar alltid efter att använda närproducerade ingredienser så långt det är möjligt, vilket ger en smakupplevelse som inte bara är fyllig och näringsrik, utan också stödjer våra lokala bönder och producenter. Ge ditt barn glädjen av att smaka på äkta svensk matlagning med vår hemlagade barnmat, full av traditionell smak och kvalitet.
Något gott att dricka till?
Prova våra egenproducerade öl eller välj bland några av våra lokala handplockade drycker. Vår servicepersonal för aftonen hjälper dig gärna med val av dryck som passar väl till maten.