Klassiska smaker

Traditionella rätter tillagade på färska, lokala produkter.

À la carte



Måndag – Lördag: 17.00 – 22.00

Vid högtider och större evenemang, kan meny och öppettider ändras.

Avvikande tider:

Sedan vi öppnade på 1930-talet har vi fokuserat på att servera kvalitetsrik mat gjord i klassisk tappning. Vår filosofi är att den mat vi serverar ska matcha den vackra Vättern-utsikten vi är omgiven utav. Välkommen att njuta av en god matupplevelse.

À la carte

FÖRRÄTTER

LÖJROMSTOAST – 195kr

Till denna välkända klassiker har vi valt att använda löjrom från finsk sikslöja.
Vi serverar den med hängd creme fraiché och hembakad brioché samt finhackad rödlök och gräslök.

Vår egen huschampagne Prägel

Toast Skagen – 185kr

Handskalade räkor i en krämig emulsion smaksatt med citron, dill, rödlök och

gräslök, serveras på smörstekt brioche, toppad med forellrom.

Gentleman Riesling

Sommarprimörsallad – 155kr

Sommarens bästa primörer hittar vi ett stenkast bort, Ravelsmarks Gård

förser oss med dagsfärska grönsaker att dressa i en syrlig vinegrette.

Till detta en kubost från Brosttorps Ost samt smörstekta krutonger av surdeg.

Domaine des grandes Sancerre

HUVUDRÄTTER

ELDOST – 285 kr

Björkenäs Mathantverk gör den prisvinnande Eldosten på mjölk från Slättna Gård i Eksjö.

Vi smör-steker den gyllene och serverar med marinerade tomater från

Viken samt picklad kålrabbi. Till detta en majonnäs smaksatt med citron

och honung samt rostad färskpotatis.

Folklore Albarino

RÖDING – 325 kr

Gyllene Utterns ständiga följeslagare – Rödingen!
Vi har valt en klassisk och krispig servering med krämig champagnesås,

isad gurka och mangold. Stora pärlor av forellrom ger sälta

och den dillslungade färskpotatisen är pricken över i.

St Michelle Chardonnay

Entrecóte – 315kr

Sommarens bästa styckdetalj tycker vi! Den serveras med tomater från Viken i en

peppig marinad av hallon och rosépeppar samt härlig rödvinssky och rostad

färskpotatis från Ravelsmarks Gård.

Gheppio Barolo,

Hamburgare – 295 kr

Vitar våra hamburgare från Ravelsmarks Gård och serverar dem med färskost

som fått ton av lök samt en färsk tomatrelish. Härlig sälta kommer från vedrökt

sidfläsk och cheddar. Allt serveras med krispigt friterad pommes och fluffigt

bröd bakat med potatis.

Stora Ek ljus lager/ Montes Cabaret Savignon

ISTERBAND– 195 kr

Hugos Charkuteri är kända för att ha Sveriges bästa isterband, vi håller oss till en klassisk servering med persiljestuvad potatis, picklade rödbetor och Visingsösenap

Gentleman Riesling

 

DESSERTER

Jordgubbar – 125kr

Svenska jordgubbar är något av det finaste vi har! Vi gör en spännande

matchning med basilikaglass och maräng som fått smak av rosépeppar.

Disznókó Tokai

Pavlova – 125 kr

Både Nya Zeeland och Australien gör anspråk på denna dessert men vi tar oss

friheten att göra vår egen svenska tolkning. Fluffig maräng med en vispad

pannacotta som vi smaksatt med somrig fläder, till detta serveras syrig limecurd

och svenska sommarbär.

Pinot laborie

CREME BRULÉE – 95kr

Klassikern som vi aldrig kan tröttna på! Gjord på finaste bourbonvanilj och bränns

knäckig med cassonadesocker.

Calvet Sauternes

KAFFEGODIS– 65 kr

Bara något litet? Vårt egna kaffegodis med mörk tryffel med smak av havssalt och honung samt kola med frisk ton av citron

Pino de laborie

Bistromeny

MARCONAMANDEL – 55 kr

MARINERADE OLIVER – 55 kr

OST & MARMELAD – 75 kr
från Brostorps Ost

CHÉVRESALLAD – 265 kr
Krämig chévre som vi bakat i ugnen tillsammans med hackade fikon, honung och pumpafrön. Serveras med en grönsallad med rödlök och tomat samt rostade rödbetor och dijonvinegrette.

TOAST SKAGEN – 235 kr
Handskalade räkor i en krämig emulsion smaksatt med citron och dill samt rödlök och gräslök. Detta serveras på smörstekt brioche,
toppad med forellrom

HAMBURGARE – 295 kr
Vi tar våra hamburgare från Ravelsmarks Gård och serverar dem med färskost som fått ton av lök samt en färsk tomatrelish.
Härlig sälta kommer från vedrökt sidfläsk och cheddar. Allt serveras med krispigt friterad pommes och fluffigt bröd bakat med potatis.

ISTERBAND – 195 kr
Hugos Charkuteri är kända för att ha Sveriges bästa isterband, vi håller oss till en klassisk servering med persiljestuvad potatis, picklade rödbetor och Visingsösenap

 

CREME BRULÉ – 115 kr
Klassikern som vi aldrig kan tröttna på! Vi gör den på finaste bourbonvanilj och ger den en twist av citron innan den bränns knäckig med cassonadesocker.

BARNMENY

Till alla små uttrar  – 115 kr.  (Gratis för barn upp till 2år)

Buffé

Pasta Bolognese

Pannkakor med sylt och grädde

Köttbullar, gräddsås, kokt potatis, lingon

Två sorters glass på buffé med olika strössel och såser

Något gott att dricka till?

Prova våra egenproducerade öl eller välj bland några av våra lokala handplockade drycker. Vår servicepersonal för aftonen hjälper dig gärna med val av dryck som passar väl till maten.