På svenska In English Auf deusch | Facebook

 
HÄR FINNS NÅGOT FÖR ALLA
 
Gränna och Visingsö erbjuder mängder av upplevelser och utflyktsmål med allt från polkagrisar och remmalag, till en av Sveriges bästa golfbanor.
Förutom en spännande historia, med lämningar från såväl stenåldern som medeltiden har området också en fantastisk natur. Promenera längs vätterstranden, cykla genom Sveriges största ekskog och upplev den natur som inspirerade John Bauer.
På hotellet är vårt bastuhus öppet för alla hotellgäster. Orkar ni mer? 
 
 
 
 
TROLSKA BÅTTURER
Öster om Gränna hittar du sjöarna Bunn och Ören med den vackra skogsnatur som gav John Bauer inspiration till sina berömda trollmotiv. Sjöarna med alla sina små öar och kanaler kan upplevas med en rundtur i passagerarbåt, eller så kan ni hyra kanot och leva riktigt vildmarksliv.
 
200 kr per person
Tid: 2 timmar
 
 
 
 
 
UTFLYKT TILL VISINGSÖ
Att komma till Visingsö är som att kliva rätt in i historieboken. Ta en tur med Remmalag och se Visingsborg, Örtagården, Tempelgården och Kumlaby medeltidskyrka. Här kan utflykten skräddarsys enligt era önskemål.
 
Pris korta turen (ca. 1 timme): 110 kr per person
Bokning av egen vagn: 2200 kr inkl. den korta turen.
Tid: halv- eller heldagsutflykt rekommenderas 
 
 
 
 
GUIDAD TUR I RÖTTLE BY
Rakt nedanför hotellet, vid Vätterns strand, ligger Röttle by. Röttle var på 1600-talet greve Per Brahes industriby. Här fanns Smålands första pappersbruk men också borrbruk och andra verkstäder. Röttle är idag en betagande idyll med stämning från gången tid men en frodig grönska i trädgårdstäppor och åfåra. En skön promenad och en guidad tur.
 
 
Max 30 personer
1000 kr för kulturhistorisk vandring inklusive entré till Rasmus kvarn.
Tid: ca. 1,5 timme
 
 
 
 
 
GRÄNNA MUSEUM - ANDRÉEXPEDITIONEN - POLARCENTRUM
Grännasonen, vetenskapsmannen och innovatören Salomon August Andrée var fast besluten att bli först att nå Nordpolen i gasballong. I nya Grenna Museum visas ingenjör Andrées farofyllda luftfärd tillsammans med andra arktiska och antarktiska äventyr. Se också Vätternsvärdet och en dataanimerad rekonstruktion av Visingsborgs slottsruin i en ny lokalhistorisk utställning. Guidning ges på svenska, engelska och tyska.
 
Från 50 kr per person
+ 500 kr per guide vardagar
+ 900 kr per guide kvällar och helger
 
Tid: ca. 1 timme
 
 
 
 
 
ÖVRIGA ÄVENTYR
 
Luftballong
 
Fiske (olika alternativ)
 
Segway
 
Vandra i grevskapet
 
Äppelsafari (Rudenstams)
 
 
 
 
 
 
 
Kontakta oss gärna för mer information
0390 - 108 00
 


 

© 2017 Gyllene Uttern Hotel Group
Tel: 0390 108 00 | E-post: info@gylleneuttern.se
Skicka en konferensförfrågan |