På svenska In English Auf deusch | Facebook twitter

Maten – en egen upplevelse

Som Sveriges första vägkrog är Gyllene Uttern av tradition en populär rastplats.

I den rustika Riddarsalen möts lunchgäster av vita dukar, färska blommor och en fantastisk utsikt. 

À la carte menyn serveras på vår inglasade veranda, med utsikt över Vättern och Visingsö.

Vi har fullständiga rättigheter, ett brinnande intresse för goda drycker och en gedigen vinlista.

À la Carte serveras på Verandan

Måndag – Söndag
15.00 - 20.00
 
 

 

Förrätt

 
Rostade rödbetor                                         
med chevre, honung och valnötter på en bädd av babyspenat och mangoldskott
145 kronor
 
Löjromstoast                                         
med finhackad silverlök, smetana, dillolja, smörstekt bröd apart och picklad rödlök
175 kronor
 
Toast Skagen                                         
med hembakat bröd, dillolja och löjrom
165 kronor
 
Halstrad pilgrimsmussla                                         
med jordärtskockspuré. Serveras med Hugos rökta sidfläsk, brynt smör och torkade lingon
165 kronor
 
Hummersoppa                                         
medhårdvispad grädde och hummerkött. Serveras med ostbakad smördeg
165 kronor
 
 
    

Varmrätt

Isterband från Hugos                                         
med dill- och äppelstuvad potatis, Loos-senap från Sjöarps rökeri och heminlagda rödbetor
195 kronor
 
Utterns strömming                                        
med brynt smör, potatispuré och rårörda lingon
195 kronor
 
Grillad svensk fläskfilé                                         
med cognacdoftande grönpepparsås, serveras med smörstekt bryssel- och blomkål samt timjansrostad potatis
185 kronor
 
Småländsk oxfilé                                         
med portvinssås och smörstekta trattkantareller, serveras med sotad purjolök och potatisterrine samksatt med vitlök
315 kronor
 
Canelloni                                         
med tomatconcasse
175 kronor
 
Halstrad fjällröding                                         
med skummig vitvinssås, minimorot, picklad polkabeta och dillslungad potatis
285 kronor
 
Abborre från Vadstena                                         
med svampsås, ugnsbakad körsbärstomat och crudité på polka- och gulbeta
295 kronor
 
 
Ugnsbakad portabello                                         
med mozzarella, spenat, rostade pumpakärnor och pumpa olja
175 kr
 
 
 

Dessert

 

Ostkaka
med drottningkompot, serveras med vaniljgrädde och rostade mandelspån
115 kr
 
Messmörsparfait
med hjortronmylta, knäckigt flarn och hallonpulver
120 kr
 
Kolapaj
med vanilj- och limegrädde, hösthallon, inkokt päron, chokladspån och
hallonpulver
110 kr
 
Grenna Suisse
med päronglass, polkamaräng, banancrème, vaniljgrädde och chokladsås
110 kr
 
Egengjorda praliner
med smak av polkagris och choklad
50 kr
 
Brostorps ostar
med Väderstadsknäcke, fikon- och hallonmarmelad och färska fikon
115 kr
 
 
 

Kaffe & The

Gyllene Uttern serverar Zoega´s kaffe, Krav, Fairtrade, Organic 100%

Zoegas Cultivo Brygg                                                                  30 kr
The, Dilmah Organic                                                                   30 kr
Dubbel Espresso Zoegas Espresso Cortile                                 35 kr
Cappuccino Zoegas Espresso Cortile, Kravmärkt mjölk        38 kr
 
 
 
 
 
Vid sällskap med fler än 6 gäster ser vi helst att samtliga, så långt det är möjigt, väljer samma meny. 
Varmt välkomna, och smaklig spis!
 
Fyll i er mailadress och få vårt nyhetsbrev

© 2012 Gyllene Uttern Hotel Group
Tel: 0390 108 00 | E-post: info@gylleneuttern.se
Skicka en konferensförfrågan |